Nov 15, 2009

Pământul sunt eu


To: adam@edenresidential.sky;
CC: jc@elysium.sky
Subject: Eliberare din funcţie
Stimate domnule Adam,
Ne cunoaştem de o viaţă, nu? Am decis să nu respect întru tocmai indicaţiile Omului de Deasupra şi să fiu mai puţin formal, chit că s-ar putea să mă mustreze şi să fie puţin mai rece cu mine o perioadă.
Te-am adus în companie pentru că eram convinşi că abilităţile tale de Art Director sunt ceva nemaivăzut şi că vor schimba faţa lumii. Aveai un potenţial creativ uriaş. Din momentul în care te-am văzut cum ai apucat băţul acela şi ai început să desenezi în nisip, mi-am zis: “ Uite un angajat cu viitor, nu ca toate maimuţele astea fără imaginaţie. Într-o zi băiatul ăsta o să fie destul de bun încât să se menţină singur pe propriile picioare.” Şi ai fost.
Am avut grijă de tine şi ţi-am creat cele mai bune condiţii. Tu nu aveai altceva de făcut decât să priveşti şi să înveţi de la mine. Te-am învăţat să produci scântei şi să imiţi aripi; ai reuşit să pluteşti pe apă şi să te îmbraci conform codului vestimentar. Ai supravieţuit tuturor testelor impuse de Management. Am fost deosebit de impresionaţi cum ai gestionat proba Potopului deci poţi să îţi dai seama acum de ce ai mai primit câte o inspecţie-cutremur surpriză.
Mi-ai fost drag. Ai fost protejatul meu. De fiecare dată când ai făcut vreo greşeală mai mare am trimis echipa de mantenanţă să pornească Sistemul de Echilibrare şi Regenerare, totul ca să îţi acopăr derapajele creative. Am primit mai multe plângeri de la ceilalţi angajaţi că te favorizez şi multora a trebuit să le curm prematur cariera (ca Rex T. Zaur care ar fi ajuns departe dacă n-aş fi aflat că ţi-a pus gând rău).
Ne cunoaştem de o viaţă dar a venit momentul să separăm afacerile de plăcere. Te-am păsuit destul. Ţi-ai neglijat responsabilităţile şi ai profitat de buna mea voinţă. Lumea nu este terenul tău de joacă.
Astfel, cu regret îţi aduc la cunoştinţă nu vom mai avea nevoie de serviciile tale şi că eşti eliberat din funcţie începând cu 01.01.2012, din următorul motiv: depăşirea atribuţiilor fişei de post şi vandalizarea spaţiului de lucru.
Eşti rugat să eliberezi continentul ocupat în timp util şi să te prezinţi la biroul domnului A. Petru în timp util pentru ţi se elibera cecul cu ultimul salariu şi pentru a primi decizia finală de la Management în privinţa relocării tale. Spre binele tău, sper să nu te trimită în Sud. Zvonurile spun că e al naibii de cald.

Al dumneavoastră,
Terry P. Pamant
HR Manager


Pentru concursul Pământul eşti tu.

1 comment:

  1. Ce revigorant! In sfarsit o abordare sanatoasa! :)

    ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.