Dec 6, 2009

Fugi Moşule, fugi!6 decembrie


Şi ce? Păi pentru unii dintre noi poate era ziua de după seara în care ne-am lustruit ghetele ca să...ce? (daţi-mi un răgaz să accesez partea aia de memorie auditivă) Ca să nu le ocolească Moşu', să vadă că eşti băieţel cuminte, ar spune aproape convingător doamna Georgescu. :-j

Dar eu m-am prins demult că Moşu' e senil şi uită de ieri până azi dacă am făcut prostii. Dovada? N-am primit niciodată o nuia înfofolită-n staniol. Vai, cât o mai meritam. :-" Într-un an i-am scris că vreau să-mi aducă o nuia, ce atâtea portocale? Vreau o nuia, te rog; i-am scris lui Nicu. Ziua următoare, ghici ce? Tot portocale. Mersi, Nicuuuule.

Eu nu-l aşteptam pe Moş. Eu ştiam doar că dimineaţa o să am botinele înfundate cu dulciuri, citrice şi alte plasticării care-mi satisfăceau fanteziile de copil. De unde veneau nu prea mă interesa. Ca plod cinic şi sceptic, îi bănuiam pe mai tinerii părinţi. Nu şi sora mea. Nuuuu... :-j

Sora mea era genul de copil care vroia să-l prindă pe Moş în timpul actului. Nu putea să doarmă noaptea ştiind că personajul fantastic-dar-deloc-ireal urma să-şi facă marea intrare prin gaura cheii, fix la gura ghetelor ei.
Ea e un exemplar formidabil din rasa micilor animale de pradă, vânători ai moşilor festivi, mici VanHelsingi ai sărbătorilor creştine. Bântuie prin întuneric, aşteptând după colţuri, pe sub canapele, în debarale, ciocolata încă picurându-le de pe canini de la ultimul festin feroce. Nu-i mai satură hypermarketurile!
Pun momeala şi aşteaptă să-i prindă pe neni în ambuscadă. Marchează locul cu o gheată şi aşează strategic fursecuri aromate şi lăptic înmierat ca să-şi piardă Moşu' buna raţiune. Că ştim toţi că bătrânu' are slăbiciune pentru dulcegării.
Numai de l-ar prinde. Numai o dată! L-ar soma să-i predea jucăriile din sac şi apoi i-ar tunde barba, că nu se mai poartă. :))

Cum o fi să nu dormi de emoţie? Acum ţi se întâmplă asta doar înainte de un examen. Ce sec. Ce trist.
La muţi ani, copii din voi toţi. Iată-vă cadourile, o continuarea a seriei de mărţisoreală.

Atenţie, unele titluri de cadre conţin informaţii edificatoare + îmi cer scuze pentru albastrul turbat. S-a stricat templateul şi nu vrea să revină.


1. :]


3. :O

4. spume pe bune
5.


8. Grunt :-w

9. just lose it

10. ton


13. *_*
O continuare a seriei de mărţisoreală.


16 comments:

 1. Blugi, mosule, blugi.

  O gluma care, in esenta ei personal-intima, e foarte buna.

  ReplyDelete
 2. Sau replica unui boier român de la începutul secolului XX:
  Slugi, Moşule. Slugi! :))

  ReplyDelete
 3. 9 e Transformers!
  Imi place seria asta

  ReplyDelete
 4. bă, ce tare eşti. chapeau bas, să moară gilbert!

  ReplyDelete
 5. Aveam un coleg in generala care spunea ca o sa presare faina pe hol...ca sa prinda macar pasii mosului, sa-si demonstreze ca exista ;)) evident ca nu a reusit. Mie mi se mai intampla sa nu dorm de emotie inainte de a pleca undeva sau in asteptarea unui eveniment mai putin obisnuit ;)) Presupun ca mai e un minim de 30% copil in mine.
  Faina seria de fete :D

  ReplyDelete
 6. @ Gonti: http://www.youtube.com/watch?v=JEdZ-yjxHLI :))))

  @Octav: cu tine nu pot fi sigur niciodată dar pare-se că vorbeşti serios. :D je vous remercie, maitre. ^:)^

  @ramona: de abia am ales doar 13. Am aproape 100. 7_7 o să mai vină.

  ReplyDelete
 7. nu, mă, am zis pe bune. pe bune!

  ReplyDelete
 8. (acum, pe de altă parte, eu nu mă pricep la fotografie nici cât mă pricep la demontat maşinării rotopercutoare, aşa că nu te bizui prea tare pe neabţinuta remarcă)

  ReplyDelete
 9. off topic, imi plange browserul de la albastrul linkurilor, te rog fa ceva

  ReplyDelete
 10. E o chestie ciudată, eroare din template. Aveam alte culori mai subtile dar intr-o zi s-a mutat pe nuantele astea turbate.
  Am incercat sa modific iar, chiar sa resetez la valorile default. N-a vrut.
  Cand intru la cate un post individual arata ok. Cand sunt pe pagina principala arata de parca am spalat-o cu mure. O sa incerc sa modific iar.

  ReplyDelete
 11. pana la urma te vizitez si cu nuantele astea. de cand am vazut pozele ma tot uit prin camera dupa guri si ochi. sunt super multe si ma simt urmarit acum.

  ReplyDelete
 12. iubesc canile!!! (goale, pline... ) eu propun sa pozezi mai multe :))

  ReplyDelete
 13. super tari pozele. si eu am ceva shot uri cu fetze de la case, in autobus...they`re everywhere:P

  ReplyDelete
 14. Esti un om foarte atent.
  Mi te imaginez nu atat de vorbaret cat atent la dialog si la context

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.