Apr 4, 2010

copy paşte

N-am ţinut post, nu m-am spovedit, nici nu m-am împărtăşit. N-am respectat rigorile, nici n-am ajutat la gătit. Paştele, ca şi celelalte sărbători, a zburat razant pe lângă mine.

Consecinţele directe sunt:
a) nu mai am repere temporale;
b) prea puţine ocazii festive spre care tind.

Cred că o să-mi fabric propriile sărbători. Şi o să plasez altare urbane, pe ici pe colo, ca acest Michelangelo:

Aseară, în timpul slujbei şi incantaţiilor în masă, mă gândeam cum ar putea Biserica Ortodoxă Română să pătrundă în rândul maselor internetconectate (pe lângă spoveditul online).

Conturi pe Facebook au doar bisericile ortodoxe din SUA. Şi din ce-am constatat accidental, doar câţiva oameni ai BOR au cont (şi unele sunt falsuri realizate pentru amuzament). Deci, primul pas, cont aici. Apoi twitter. Şi, de ce nu, un blog semnat de IPS Daniel? :))

Aplicaţii? Seara Învierii. Conturile online postează în acelaşi timp mesajul "Veniţi de luaţi lumină!" cu un link inclus către o mini-aplicaţie de pe siteul BOR care ataşează (temporar) cursorului o flacără în vârf. :>

8 comments:

 1. Nu blasfemie. Doar ofer soluţii. :-"

  ReplyDelete
 2. In mod paradoxal, e timp. :)

  PFA Dan'el e-n stare sa scoata bani si din piatra seaca. Deci n-o sa mai treaca mult timp pana cand o sa bage lumanari virtuale (pe facebook) si acatiste/chestii via net dar si casatorii/inmormantari/botezuri pe 3g.

  ReplyDelete
 3. JUR ca aceeasi chestie ii vorbeam mamei in timpul slujbei. Ma gandeam ca s-ar putea transmite live ca sa nu mai mergem pana la bise. Iar lumina sa se dea la share-uit. Sau ca popa ar putea crea eveniment pt fiecare Liturghie sau altfel de slujba pe Facebook prin care sa dea invite enoriasilor sai :))

  ReplyDelete
 4. Şi să continuăm anchilozarea?

  Daniel e PF (preafericit; atenţie la spaţiu după "prea" - nu-l pune). ÎPS (înalt-preasfinţiţi) sunt mitropoliţi.

  Nu zic să nu aibă popii conturi pe reţele de socializare, dar să nu depăşească măsura, înlocuind bisericile cu ele.

  "Consecinţele directe sunt:
  a) nu mai am repere temporale;
  b) prea puţine ocazii festive spre care tind." - urăsc să dau citate, da' fii atent ce spunea Nichita Stănescu (deşi, poate, acolo era contextul dragostei): "Uite-aşa rămânem orbi,/ Surzi şi ciungi de un cuvânt./ Soarbe-mă, de poţi să sorbi./ S e rece azi din "sunt"."

  ReplyDelete
 5. super tare :D
  ca sa nu fiu buzz killington ca copilu :))

  ReplyDelete
 6. Dacă există video chat porno, ar trebui să existe și spovedanie = videochat cu duhovnicul tău sau direct cu IPS sau cu papa. Tarife diferite, normal.

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.