Nov 8, 2010

Bird's Eye

Mai mare-i mai bună. Click it.
   

    Mă uitam în sus la cioara asta și mă gândeam cum s-o-ncadrez mai bine.

    Prima reacție a fost s-o plasez în vreo treime compozițională inferioară dar parcă mai făcusem poze de genul. Nu aducea nimic special, în afară de punctul calm în hățisul haotic de ramuri. Am lăsat camera jos și mă uitam doar la ea. Centrată să fie deci, să-ți fugă privirea din toate marginile spre ea.

    Știam de la început că o să fie o reproducere alb/negru (aproape contre-jour-ată) din cauza luminii de la ora aia. Frunze prea multe, profunzime de câmp insuficient de superficială. 5 crengi mari crează repetiție, compartimente, stâlpi compoziționali pentru ghidarea ochiului. Dar tot în centru îți rămâne ochiul.

     Ideea conturului alb mi-a venit în timp ce încercam să-i croiesc un nume. Mie mi-era evident că ramurile mici imită capilarele ochiului. Le știi ca fiind acele vene minuscule care ți se sparg prin albul ochiului când îți forțezi limitele. Dar tot nu eram sigur că o să vadă toată lumea asemănarea, de aici modificarea conceptuală.

     Deci Bird's Eye View.


     +
     De azi încep ceva. Încep o perioadă în care o să încerc să postez zilnic. Nu știu cât durează, nu mi-am propus ceva anume. O să dureze cât o să dureze și-apoi vedem de acolo. Și chestia asta ne implică pe amândoi. Adică eu pun aici ce mai cade din aparat, tu scrii aici ce-ți trece prin minte.

     Trebuie. Ca să meargă, asta trebuie să facem.

     Ne vedem mâine?

10 comments:

 1. Am început în forță. Și-aș vrea să nu eșuez prin vreun șanț metaforic prea devreme. E rău chiar să-mi placă o poză proprie? :))

  Mersi, Nora. :]

  ReplyDelete
 2. Pare aproape "live trace" in Illustrator. Prin urmare, ar putea fi vanduta ca imagine vectoriala. Clipart, de!

  ReplyDelete
 3. ai uitat ceva:
  http://www.youtube.com/watch?v=dnivi1xsCN0

  ReplyDelete
 4. @ George: nu știam de live traceul din Illustrator. Îl folosesc mult prea rar spre deloc. Dar ai dreptate, seamănă destul de tare. O să-l țin minte pentru proiecte viitoare.

  @Maria: n-am uitat, am omis, you blog-entry-crasher troll. :)))

  ReplyDelete
 5. deabia astept perioada asta cu 1 post/zi. ne vedem maine. si poimaine. si peste 3 zile

  ReplyDelete
 6. Acum eram călare pe textul de azi.
  Măcar pentru încă o zi mă voi ține de cuvânt. :]

  ReplyDelete
 7. Ți-a luat 2 zile și 3 postări ca s-o vezi și să zici asta? Sunt dezamăgit. :)))

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.