Jan 17, 2011

Casa Vernescu

    Pe sistemul nicio masă fără pește, mai nou îmi duc traiul după dictonul nu-ți fă planuri, că vin ele.

    Și-așa eram eu săptămâna trecută, lucrând la proiecte, când m-a chemat cineva la fereastră să mă întrebe dacă vin afară să mă joc. Am fost invitat de Alina Constantinescu la o fiesta în Casa Vernescu, clădirea zestre și minister.

    Edificiul este extraordinar și interiorul descins din relatări fantasmagorice. Cuvântul templu îmi vine în minte când rememorez detaliile și arhitectura. Cuvintele chiar sunt inutile. Trebuie să vezi.


detaliu din tavanul holului principal
salonul vip al Casei Vernescu, actuală Casino Palace, completat de o pictură a lui G.D. Mirea
 holul principal la baza scarilor mari + intrarea în camera vip + cupolă


   Acum, singurul regret al unui om care a avut norocul să pozeze scena asta este că a trebuit să o facă din mână, la un timp de expunere riscant și cu un obiectiv (și așa insuficient de wide) pe o cameră cu un senzor de crop de 1.6x. E ca și cum ai fi martor la cel mai zdrobitor apus din existența ta și singurul lucru pe care îl ai la îndemână ca să reproduci scena e un pix chinezesc. Pe o frunză. Și ochelari de cal.

6 comments:

 1. Vrei să punem de o serie foto acolo?

  ReplyDelete
 2. Clar, trebuie sa facem o sesiune foto speciala!

  ReplyDelete
 3. Chiar si asa este extraordinara. Felicitari!

  ReplyDelete
 4. E superb înauntru.

  Dar păcănele alea aşa reuşesc să strice tot peisajul...bine ca au facut-o cazino. Bine că încă nu i-au trântit pe faţadă nişte bannere fosforescente şi kitschoase...încă

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.