Jan 10, 2011

Pansamente de Bine

       Da. Deci astenie de iarnă și alte mici căderi de calciu spiritual în perioada asta. Plus că-i frig. O.o Destul cât să te dezorienteze și să-ți rupă cheful în două.
       Așa că am făcut o scurtă listă cu trucuri care să te scoată din amorțeală, să te simți mai bine. Completează în comentarii dacă ai recomandări.

        Deci lista (bazată pe experiență și suferin experiment):

                    -dormi cu picioarele pe calorifer: căldura pentru tălpi e un tratament bestial. Mai ales dacă ai parchet, picioare metalice la scaunul rotativ și circulație periferică proastă. Te trezești relaxat. Cald. Bun de drum. Șanse mari să și visezi bine.

                    -schimbă mâncarea: eu nu gătesc multe chestii. Mai nimic, aproape. Dar câteodată simt că variez acest fel de mâncare pe care-l pot prepara: omleta. Așa că pun în ea tot ce-mi trece prin minte. Ultima dată a fost un mix de șuncă, mandarine, cașcaval, ardei iute și curry. Contrastul între dulce și picant - genial. Da, știu: mi-a luat 20 de ani să descopăr ce era cunoscut deja de câteva milenii. :-"

                     -uită-te-n sus: sau mai bine zis, schimbă perspectiva. Mai ales când mergi pe stradă. Mai ales dacă plimbarea ta stradală e rutină zilnică. Pentru că tu faci aceiași pași, la același nivel, în același sens. Zilnic.  Și dacă tot ai ajuns să privești dubios, mai lasă căștile din urechi și-ascultă ce se-ntâmplă-n jur. Poate descoperi c-ai mult mai multe în comun cu ceilalți decât crezi.

                      -renunță: te chinui prea tare cu ceva. Renunță. Temporar. Ia o pauză. Insistatul nu ajută. Doar te frustrează și te bagă într-o spirală de autodispreț și decepție. Renunță. Ia o pauză. Fă altceva. Revino.
                      -dormi: un pui de somn bun e subestimat. Dormi. Te limpezește-n cap.
                      - (mă mai gândesc :D)


         Acum Ana. Pe Ana o mai știi de aici. Și primul cadru a devenit unul dintre portretele mele preferate. Iluminarea funky vine de la becurile din jur, îndreptate spre ea. Și bulele din fundal vin mulțumită tradiționalului 50-1.8-să-trăiască.

         La mulți ani, Ana. :]

    5 comments:

 1. Superb primul portret! Aşa e, 50 1.8 face minuni :D
  Acum o să îţi urmez sfatul. Mă duc să mă culc. Cu picioarele pe calorifer :P

  ReplyDelete
 2. uau. cineva chiar citește ce scriu. :))
  și ascultă ce zic. :|
  chit că dau sfaturi ca bunicul, cum zicea cineva mai devreme. :-"

  ReplyDelete
 3. Te-ai intrecut pe tine de data asta, cu primul portret, draga Catalin.

  Al doilea insa nu mi se pare asa de reusit la capitolul culori. Nu ma pricep, insa pare cumva prea...prea :)) artificial, sa zic. Si aduce prea mult a felicitare din aia veche de iarna...over the top :p

  Dar de primul tot nu pot sa ma dezlipesc, e super.

  ReplyDelete
 4. Erau doua tipuri de lumina implicate aici: fundalul de la iluminatul stradal si primplanul iluminat de instalatia de lumina.
  Au temperaturi de culoare diferite si intra in contrast cand faci poza noaptea.
  Si ajungi la felicitarea de Craciun. :))

  Ma bucur ca iti place asa mult primul. Mi-e favorit. :D

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.