Jan 7, 2012

Arta Decupajului

Aici ar trebui să fie versiunea mare.

    De la ce-am pornit?

    Când am făcut poza, intenția era să o decupez exact cum o vezi. Teleobiectivul meu se întinde până la doar 85 mm. Și nu-i prea mult. Bine, e senzor crop, deci e mai mult un 85 x 1.6 = 136mm. Tot nu de ajuns. Așa că am recurs la decupaj ca să încadrez pe plac.

    Acum arată ok. Aproape cum îmi doream. Și dacă te uiți în versiunea mare furnizată mai sus, o să vezi că-i destul detaliu rămas. Și nici măcar nu-i versiunea de detaliu maxim (albumul nu acceptă întinderi mai mari).

    Dar ideea din spatele articolului e alta: mai puțin înseamnă mai mult / less is more. O înveți după ceva timp. Pentru că prima mea reacție, după ce aterizez într-un cadru, e să încerc să cuprind cât mai mult din scenă? De ce? Am doi ochi, cu asta se ocupă: absorbție panoramică.

    Așa că: decupează! Ca aici, Castelul Bran. Și cadrul general e impresionat, dar nu-i nimic din ce n-ai mai văzut deja. Și din tot muntele, colțul ăsta mi-a atras privirea. Zoooom. Bine, acolo am mărit zoomând obiectivul, dar principiul e același.

    Ei, și din imaginea panoramică de la începutul haoticului post, îți prezint câteva decupaje atent tăiate. Atenție la oameni. :-D


Arborele Strămoșesc prins în templul Soarelui? Eliade ar avea ceva de zis despre asta.

No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.