Aug 20, 2012

pentru numele cerului


Mișcări politice, eșecuri sportive, tragedii educaționale, căldură toridă și dorințe neîmplinite.

Și pentru toate-i Românica de vină. Să plecăm dracu' odată, că ne mănâncă de vii. Nu? Asta citesc pe pereții voștri, când mă uit în casa voastră virtuală.

Dar privește cele două cadre. Ambele sunt făcute în Bucureștiul atât de hulit. Unul te-mbrățișează cald cu inimi pe cer, altul te-ngroapă cu brațe osoase într-o cușcă claustrofobică. Același cer, același oraș, doar ochiul infuzat cu simțăminte diferite.

E doar o chestiune de perspectivă, pentru că ai deja aici tot ce ai nevoie. E greu. Dar nici acolo nu-i ușor. Dar poate să fie și aici frumos. La fel ca acolo. Raționament simplist, poate, dar simt că așa-i.

La urma urmei, tot ce-mi doresc e să faceți ce vreți, dar să nu vă mai bateți joc de țară pe drum. Mai sunt oameni care locuiesc aici și aleg să numească pământul ăsta casă.

Și tot ce vă doresc vouă e să vă simțiți împliniți. Oriunde.

ps: am citit textul ăsta pe Wolf25, și mi-a readus aminte de ce iubesc fotografia. Și de ce trebuie să muncesc mai mult pentru ea. Mulțumirile mele.”Unul te-mbrățișează cald cu inimi pe cer,[...]

[..].altul te-ngroapă cu brațe osoase într-o cușcă claustrofobică.”

6 comments:

 1. foarte frumos scris, sa stii. ma simt la fel cand cineva imi spune ca uraste Bucurestiul.

  ReplyDelete
 2. Eşti un maestru şi, ceea ce-mi place ce-l mai mult la tine, eşti în devenire. Nu eşti un maestru în devenire, ci eşti amândouă o dată. Mi s-a făcut dor de Bucureşti şi de ceva mai multă vreme îmi e tare dor de anotimpuri.

  ReplyDelete
 3. *cel mai mult (intru, un pic, în pământ de ruşine...revin când îmi fac curaj!)

  ReplyDelete
 4. PenelopePope: am schimbat linkul. Îmi tot genera un link random, indiferent de câte ori editam, așa că l-am transferat pe tinyurl.

  Și da, și cu Bucureștiul se aplică, chit că uneori mă sperie și pe mine. :))

  Alina: sunt în devenire - ceva. O să vii să mă vizitezi, să vezi cum ne mai schimbăm.

  ReplyDelete
 5. eu am plecat din tara pentru ca am avut ocazia si nu regret, imi place. e greu, dar mi-era greu si in Bucuresti. cu toate astea, tin legatura foarte des cu cei dragi si vorbesc tuturor pe aici de lucrurile bune din Romania, cred ca asta e foarte important. si mai important chiar e ca incerc sa fiu in fiecare zi mai buna la master, pe strada, pentru a arata prin exemplul personal ca nu totii romanii sunt hoti etc., cum se crede din pacate de prea multe ori. frumoase poze, felicitari!

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.