Oct 4, 2012

strada, hărțuirea, onanistul.


Ies din casă când vreau și mă duc unde vreau. Îmi mai fac griji pentru portofel, dar o viață-n București te-nvață să fii prevăzător. Altfel nu prea-i stres și (credeam că) totu-i roz.

Acum fie am căscat urechile mai mult, fie de la o vârstă unele lucruri nu mai sunt tabu, dar de câțiva ani tot aud povești sinistre din partea fetelor pe care le cunosc despre dubioși care le pipăie, onaniști prin tufișuri, doritori de afecțiune prin RATB și admiratori înfocați mult prea prietenoși. Nici nu știu cum aș putea să detaliez cazurile mai grave, dar câteodată mă bucur că pot, cel mult, să-mi iau doar o bătaie zdravănă.

Și-ți zic că n-are legătură cu ce se-mbracă ea sau dacă evită contactul vizual. Și se poate-ntâmpla foarte des unei singure persoane (sau doar cunosc eu cele mai ghinioniste fete). Și nu-mi pot imagina cum e să ieși din casă și să fii constant într-o stare de asediu, să-i privești pe ceilalți cu suspiciune și să te lași consumat de anxietate. Dar acum n-am idee ce-aș putea face altceva decât să intervin la nevoie, chit că nu știu ce s-ar întâmpla după.


Prin iunie am fost invitat să contribui la o expoziție foto colectivă în jurul temei hărțuirii stradale. Am primit mână liberă și libertate creativă, și-am încercat să găsesc scenarii potrivite care să comunice ce-aveam în cap. Măcar atât pot face.

Am găsit persoanele potrivite (mulțumesc Ileana Brâncoveanu și Ștefan Crăciun) care să-mi ilustreze scenele și-apoi le-am expus la Street Delivery alături de celelalți fotografi. Am și-o poză on-location, eu_cu_pozele-mi, afișând șarmant atitudinea potrivită.

Poate (măcar) acum o să ne fie mai greu să ne ascundem după deget.

5 comments:

 1. Iti multumesc! Ma regasesc in pozele si vorbele tale. Mereu am incercat sa explic oamenilor ca nu conteaza cum sunt femeile imbracate, sau daca au contact sau nu vizual. Imi amintesc de acum doua ierni, cand eram infofolita cu o geaca imensa si paream un om de zapada, cum am fost inghesuita de doi pustani si pipaita in micul Paris.

  ReplyDelete
  Replies
  1. P.s : foarte reusite pozele!

   Delete
 2. am avut "intalnire"(pur intamplatoare) de gradul 3 cu 2 tipi care-si "faceau treaba" in plina strada si o data am fost atacat de un tip care mi-a sarit in spate si a incercat sa ma sufoce..Bucurestiul nu e chiar cel mai sigur oras:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu avem destule instituții pentru tipi ca ei.

   Delete

Stay a while and listen...or type.