Apr 22, 2013

Ultima zi a lui Bogdan Ciuclaru

Nu-l cunosc pe Bogdan, dar știu despre el.

Lucrează la Radio Guerrilla. L-am auzit acum ani, când își citea textele (foarte bine) redactate în edițiile matinale. O pastilă acidă de actualități, îmbibată cu sarcasm și cinism.

Am fost curios cine-i băiatul ăsta citit, dar m-am mulțumit să-l identific doar după apelativul folosit atât de des de cei din studio: ”Ciuclareeee!”. Între timp, a trecut la cârma emisiunii Siesta Weekend, ocupat cu menținerea atmosferii de vacanță în după-amiezile de weekend și buna-vestire a evenimentelor de interes pentru ascultătorul guerrillic.

Și pentru că mică-i lumea, am ajuns sâmbătă-n studio. Avea să fie ultima lui zi acolo, dar publicul încă n-avea habar.


Când Bogdan simte melodia (adică de cele mai multe ori), crește volumul în cabina de emisie și dansează pe scaun.

Fiecare ediție de Siesta Weekend durează 3 ore, timp în care Bogdan citește știrile publicate de agențiile de presă și formează lista de redare pentru melodii.

Aproape fiecare intervenție în emisie este punctată cu o glumă contextuală, de cele mai multe ori bazată pe un joc de cuvinte. Practica a devenit aproape o marcă înregistrată pentru Bogdan și colegii lui de radio.


Bogdan a hotărât că își va anunța plecare la sfârșitul emisiei.


Aproape 2:30h de la începutul emisiei de 3 ore.

Se pregătește să iasă din cabină pentru o ultimă pauză, dar se-ntoarce încă cinci secunde după ce observă ceva pe ecranul cu știri.


La întoarcere, decide să facă o ultimă poză cu pupitrul de emisie.

Ultima intervenție începe cu o glumă. Totul decurge firesc.

Bogdan își anunță plecarea, spune câteva cuvinte despre șederea la Guerrilla și despre colegi, își învârte verigheta pe inelar și mulțumește ascultătorilor că i-au fost alături.


Bogdan reduce volumul microfonului și pornește ultima melodie: Queen -Show Must Go On.

Bogdan încă nu a anunțat unde pleacă. La aproximativ două ore de la sfârșitul emisiei, pagina de facebook a emisiunii și-a schimbat numele în ”Siesta Weekend cu Petru”.

No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.