Oct 1, 2013

Uniți Salvăm Roșia Montană
Azi, 1 octombrie, aniversăm o lună de la începerea manifestațiilor în București împotriva legii distrugerii Roșiei Montane. M-aș mira să nu știi despre ce e vorba, dar uite care-i faza.

Și iată-mi motivația, scrisă pe 2 septembrie, seara de după:
Și mai departe de scopul declarat al salvării Roșiei Montane, acești zeci de mii de oameni care-și dau întâlnire pe străzile din țară în fiecare weekend vor să schimbe și salveze tot și pe toți. Dar în primul rând își doresc respect din partea celor care ar trebui să-i reprezinte.

Ideea-i c-am adunat peste două săptămâni de nopți petrecute-n stradă, printre PETarzi (percuționiștii la PETuri) și elisabetani (oamenii care ocupau bulevardul Elisabeta seară de seară). Dormind doar câteva ore pe noapte și lucrând în timpul zilei, mi-am luat energia din ritmul scandărilor, seninătatea privirilor celor de lângă mine și dulciurilor primite-n dar din partea tuturor celor știau de ce tot alerg de colo-colo.   Și printre acest mozaic de personalități și ocupații, am întâlnit destui oameni faini la care am ajuns să țin și găsit nou respect pentru amici pe care nu-i bănuiam. Dar am și pierdut prieteni care n-au înțeles de ce fac ce fac.

Așa că simt că trebuie marcat cumva momentul. Deci uite o parte din pozele care au circulat în ultimele săptămâni, de la o parte din nopțile care ne-au schimbat viețile.


Poza care a născut un talkshow.


8 comments:

 1. Superb ! Nu are rost sa spun mai multe

  ReplyDelete
 2. Andra (Buenos Aires, Argentina)October 1, 2013 at 8:54 PM

  Geniale - pozele, atitudinea, impartasirea. Mersi!

  ReplyDelete
 3. Super pozele. Super protestele.
  Am fost si mai mergem. Pana la capat.
  Felicitari!

  ReplyDelete
 4. Foarte tari pozele, esti bun !

  ReplyDelete
 5. jos palaria! dupa mult timp, sunt mandra de romani!

  ReplyDelete
 6. Excelent! Am retrait momentele alea privind fotografiile.

  ReplyDelete
 7. Conducatorii nostrii sunt chiar atat de ignoranti, la fel si trusturile media (gen ProTv care au fost primi la RM cu Romania, te iubesc!) ? Am impresia ca alesii sunt o cloaca care lupta doar pentru pozitia si banii lor (sunt mai mult de 100.000 ?) ... incep sa cred ca trebuie schimbata nu doar conducerea ....

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.