Jan 17, 2014

pe urme de hobbitConvoiul de 4 4x4 a plecat vreo 2 zile, pe data de 7 a lunii 12 din anul trecut. Un grup temerar, cu jurnaliști și bloggeri, și-a propus să refacă traseul montan al lui Bilbo Baggins din ecranizarea cărții ”Hobbitul”. Iar eu am fost documentaristul de serviciu.Am urcat în munții Buzăului, deasupra Vălenilor de Munte, în Tabla Buții.


Jos era soare, dar sus se-ntețea viscolul.Moment de regrupare.

Foarte multă gheață sub zăpada strânsă-n drum.Între cățărări pe stânci și sărituri prin zăpadă, am găsit timp să mai fac o poză cu telefonul, doar cât să șoptesc facebookului o parte din aventură.

Drumul nu mai era practicabil...

...și-am încercat să-l ocolim.

Fotografii au profitat de răgaz și-au dat iama-n peisaj.


În cele din urmă, viscolul ne-a dovedit și-am decis să purcedem prin altă rută.


Jos soare.

Urcând, ne tot sunau părinții să ne avertizeze că-n zona noastră fusese anunțat cod galben de ninsoare. Cumva cred că eram deja în el.În dreapta pozei e drumul. Intuitiv.Seara târziu am coborât peste deal și survolat Vulcanii Noroioși.

Ziua următoare am pornit pe un traseu ocolit către Canionul de Sare și Peștera Meledic.Canionul de sareUrcând spre Focul Viu.


Soarele a trecut de dealuri.


Relatări mai potrivite ale excursiei găsești prin presă. Eu am vrut doar să-ți arăt că locuiești într-o țară frumoasă. Și că-i fain să pleci în aventuri. Iar pentru traseul ăsta le mulțumesc Cristianei Andrei de la Rogalski Damaschin și meșterului ornitolog explorator Doru Panaitescu, omul care încă din campania Redescoperă România m-a făcut s-apreciez mai mult fugitul sporadic în lume.

1 comment:

Stay a while and listen...or type.