Mar 17, 2014

Praga din Cuvinte pe PeliculăAcum o veșnicie scriam (și-am scris probabil cel mai lung articol al meu de până acum) că am câștigat competiția foto Cuvinte pe Peliculă organizată de Centrul Ceh. Detaliile-s în articol. Recompensa mi-au fost trei zile de hoinăreală prin Praga lui iunie 2012. Știu. A trecut ceva timp.

Am foarte puțin de scris, de data asta. O să termin rapid.

Era doar a doua oară când ieșeam din țară. N-aș zice că eram avid să descopăr și cunosc, dar nici n-am prea dormit înainte, în timp sau după.

Am ajuns la hotel Andel's foarte devreme, dar personalul a fost foarte cumsecade și mi-au permis să mă cazez. Perfect, pentru că ardeam de nerăbdare să zburd. Am cerut hărți de la recepție, aveam harta electronică preîncărcată pe telefon. Eram pregătit. Pe cât de pregătit pot fi eu, presupun. Și asta nu-nseamnă prea mult.

M-am pierdut. A fost cel mai bun lucru. M-am dus pe unde am văzut cu ochii, unde m-atrăgea lumina, unde părea interesant pe hartă. M-am dus atât de tare încât de-abia în ultima zi am ajuns, destul de accidental, la principalele atracții turistice, atât de aglomerate încât m-am bucurat că nu le-am căutat de la început.

Prima zi am mers 13 ore. Nu mi-am dat seama. Atât de obosit apoi încât dimineața n-am mai reușit să mă duc pe culmea de peste râul Vltava, să prind răsăritul, pentru că nu mă puteam ridica din pat. Dar am prins două porții copioase de mic-dejun și vreun litru de suc de portocale proaspăt stors. Aur. Pentru că-n ziua a doua am mers 15 ore. Nu prea-ți dai seama ce se-ntâmplă atunci când ești complet prins de ce faci.

Orașul e superb. Nu tot. Dar mare parte din el. Și-are poveste. E trainic. Are un fluviu și poduri și bărci și trenuri și tramvaie și palate. Și-atât știu să vă zic. O să las amalgamul de imagini să vorbească despre atmosferă și spirit. Dacă aveți întrebări sau curiozități, sunt prezent mai jos, prin comentarii. Acum mă gândesc doar că poate a venit timpul să-l revizitez.stație de metoru

2 comments:

 1. deci wow! ma faci sa imi doresc si mai mult sa vizitez Praga! :)

  sa stii ca imi plac foarte mult fotografiile tale! faci o treaba grozava!

  ReplyDelete
 2. IMPECABIL.

  ps si textul si imaginile sunt pe placul meu
  felicitari

  ReplyDelete

Stay a while and listen...or type.