Nov 20, 2014

Goodyear 4x4 Winter Experience: Proba Dobrogeană


N-am mai fost plecat prin Dobrogea de prin aprilie al lui '11.

Sigur, am fost de vreo câteva ori prin Deltă și o dată printr-o peșteră cu lilieci, dar mai mult de asfaltul autostrăzii n-am prins în ultimii ani.

Așa că pentru ilustrare pre-excursie n-am decât poze cu soare. Că deh, primăvară, post-iarnă. Doar că tura asta din a doua ediție a turelor de off-road Goodyear 4x4 Experience (prima-i aici) pornește odată cu un cod galben de ploaie și ninsoare pentru estul României. Da, e și Dobrogea prin est.

Deci provocarea mea tura asta este să fac o serie de fotografii competente fără soare și fără teleobiectiv într-un spațiu cu nu prea multe forme de relief seducătoare de privire. Și să stau uscat. Pentru că terci. Dar la cum mă știu sigur mă-nglodesc de la prima coborâre din mașină. Și-așa mi-au promis băieții că leagă o stație de mine ca să nu mă mai piardă. :D


Luăm câteva Mercedesuri de la Țiriac Auto, niște anvelope Goodyear, și-o luăm la roată spre Enisala, peste dealurile Tulcei, prin Insula Mare a Brăilei. Probabil mai explorăm o pădure, mai atingem luciul unui lac sărat și navigăm câteva vestigii istorice, da' mai mult nu-mi dau seama acum. Vorbim, totuși, depre un traseu construit de Doru Panaitescu. Nu doar că nu știi ce te-așteptă, dar uneori nici el - mai virează prin peisaj ocazional după păsări. Dar stai cu ochii pe #goodyear4x4 (pe twitter și facebook), vezi ce se-ntâmplă și ține-mi pumnii să nu cad în apă. Prea des.

Dacă-ți sclipesc ochii după o tură de-aventură, există o cale să participi și tu: concursul Goodyear se desfășoară până pe 25 noiembrie - ca să obții un loc, trebuie să înscrii pe site sau pe pagina de Facebook o poză cu o mașină 4×4 în condiții de offroad, împreună cu hashtagul #goodyear4x4. A mai rămas  Traseul Vrancea, pe 27-30 noiembrie, deci nu-i de șagă.

Fir întins.


No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.