Nov 26, 2014

Goodyear 4x4 Winter Experience: De după Dobrogea


Săptămâna trecută îți scriam că sunt pe picior de plecare spre Dobrogea. Cam pe-atunci când se-ntețea codul galben de ploi în estul României.

Speram la ninsoare, măcar niște omăt. Am primit pentru puțin timp, cât eram pe drumuri, dar doar cât să ne amăgească. Vineri, în prima zi, a plouat tot timpul, de multe ori orizontal. Devine dificil să faci fotografii când ți se umple obiectivul de apă de fiecare dată când ieși din mașină sau când e acoperit de condens atunci când revii în interior. Ține minte de la mine că pe viscol e mai bine.

Deci tura asta am locuit în Mercedesurile ML de la Țiriac Auto, pe-ale căror scaune încălzite m-am uscat de vreo câteva ori, mai mult migratori decât exploratori. Și combinația șofer + automobil + anvelope ne-a salvat fundul de câteva ori. O să vezi mai jos, în șirul ăsta de cadre destul de cronologic, cam cum fu the off-road Goodyear 4x4 Experience din tură.

Cadre cu păsări nu am, chit că am văzut șorecari și coțofene peste tot. Niciun teleobiectiv la mine, cum ziceam. Dar poate le găsiți pe la ceilalți membrii ai echipei tehnice: Doru, Mircea, RenateMircea, Radu, Dragoș și Alin.Radu prin Mamaia

Mircea șofează pe dig cu stil și căciulă îmblănit.

de jur împrejurul Babadagului


cetatea Enisala

Alin, Mircea, Radu și Mircea
După o zi de ploaie, ne-a prins zăpada din urmă.

Am trecut cu bacul în Insula Mare a Brăilei.


Mai tot terenul arabil de care dispune insula era îmbibat cu apă. Mașinile au oscilat de la stânga la dreapta timp de câteva ore, până ne-am găsit drumul spre bacul din coasta orașului Brăila.

Un festin turcesc pe cinste din mâncarea locală. Aromat și zdravăn.Doru, costumat pentru vânat.

Mircea și Andreea în mașina condusă de Doru, doxă de ornitologi.

Alin

Mircea

Clădiri abandonate din Canaraua Fetii

Fosile în cariera din Canaraua Fetii

Cariera din Canaraua Fetii

Drum forestier din Canaraua Fetii

Întreprinderea abandaonată de metale rare de la Corbu, în căutarea păsărilor migratoare.

Pe drumul spre Vadu Pescarilor, în căutarea păsărilor migratoare.

Pe drumul de întoarcere spre București am oprit de câteva ori să investigăm populațiile de păsări de pe câmpuri și lacuri. Aici Doru se apropia de un stol de gâște sălbatice parcat pe câmp. Când s-a apropiat prea mult și-au luat zborul spre lac.


Doru Panaitescu, doamnelor și domnilor, ornitolog, speolog, fotograf, șofer de off-road și specialist în marketing. Omul care probabil știe toate drumurile lăturalnice din țară și nu doar, creierul din spatele tuturor turelor de off-road în care am fost vreodată. De la el am învățat că nimic bun nu ți se poate întâmpla acasă în weekend.  :3

No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.