Nov 17, 2014

Marșul Alegerilor Prezidențiale din 2014


Klaus Iohannis 54,50% - Victor Ponta 45,49%

A fost o zi grea. Dificilă. Tensionată. Constant conectată. Mereu pe facebook și twitter. Pregătiți pentru ce părea a fi un rezultat inevitabil. N-am mai dormit cum trebuie de joi. Aseară, prin mulțime, nici nu știam ce să fac, unde să mă duc, ce să pozez, ce să aleg, cum să culeg. Pur și simplu am fost luat pe sus de euforia din jur.

Probleme majore cu internetul mobil. Mi-am petrecut o bună parte din timp încercând să postez pe facebook și twitter. Singura metodă era să fug departe de mulțime, postam, reveneam. Obositor, derutant și contraproductiv.

Mă simt mândru de oamenii care au pus umărul la treabă în ultima perioadă. Și sper să rămână treji de-acum în colo. Și respectele mele celor din afara țării, care au ars-o lejer în coadă câte 10 ore pentru că n-aveau ce face pe-acasă.

De-abia acum urmează partea grea, chestia aia frecvent uitată, cu îndeplinitul promisiunilor electorale.


Așa că: tu nu ieși din casă, ți le-aduc pe masă.

Aseară, 16.11.2014, ziua celui de-al doilea tur de alegeri prezidențiale, mulțimea deja se-aduna la Universitate. Era ~18:00, deci încă nu știau deznodământul. Dar când cineva te fură-n față și-apoi te privește-n ochi și spune ”nu io, boss”, îți cam sare țandăra. Deci vii orice-ar fi.La ora 21:00, o parte din Piața Victoriei era deja ocupată de aproximativ 2000 de oameni care cereau demisia Guvernului.După aflarea rezultatelor de la alegeri, mulțimea care protesta în fața MAE s-a alăturat celor din Piața Victoriei.
În drum spre sediul PDS, cei aproape 3000 de protestatari au fost opriți de o baricadă a jandarmeriei la intersecția dintre Kiseleff și Ion Mincu.
Un sens întreg al Bulevardului Lascăr Catargiu blocat de către cei peste 10.000 de oameni care se-ndreaptă spre Universitate.


Pe celălalt sens al bulevardului, mulți șoferi și pasageri ies din mașini, filmează, flutură steaguri și se bucură alături de mulțime.
Magheru nr.1

Ecranul din vitrină setat pe Digi24: ”Victor Ponta: L-am felicitat pe Klaus Iohannis”

bulevardul Magheru
Mii de voci la unison în Piața Universității: "Oleoleoleole, Victor Ponta nu mai e!" , "DNA vine să vă ia!", "Antena 3, nişte derbedei"


Stegarul Dac flutură drapelul României pe statuia din fața Teatrului Național București

Afișele electorale cu Victor Ponta sunt coborâte în timp ce publicul strigă entuziasmat ”Dă-l jos!”

Toată lumea vrea să facă poză cu inorogul.

Din mulțime apar torțe incendiare.

Atmosferă foarte liniștită.


Piața Universității, Bulevardul Bălcescu, spre Piața Romană
Între timp am dormit. M-am trezit. N-am visat. Încă se-ntâmplă.

No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.