Jun 24, 2015

Noaptea de Sânziene la Școala CentralăTocmai a fost Noaptea de Sânziene. Iar ARCEN a marcat momentul cu muzică și lectură din Mircea Eliade în curtea Școlii Centrale din București, sub copacul luminat.

Sânzienele sau Drăgaica, sărbătoare a Soarelui, a fecundității, sărbătoare a zânelor bune și a iubirii, va fi marcată cu muzică, istorisiri, șezătoare cu povestea Sânzienelor și lecturi din Mircea Eliade, toate acestea învăluite în atmosfera celei mai lungi zi din an.

Lectura unor pasaje deosebite, culese din romanul lui Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene, va fi acompaniată de muzica cvartetului Bella Musica de la Opera Română, care va interpreta mai multe fragmente din lucrări muzicale clasice si preclasice, ce ne vor purta către atmosfera grădinilor de vară de altădată.

Mirosul florilor de Sânziene, al spicelor de grâu, al colacilor calzi -simbolul Soarelui- și al aerului de iunie, sunetul muzicii și al lecturiilor, formează ansamblul în care vă invităm să ne fiți alături, marți, 23 iunie.


Și după ce lectura s-a terminat, am rămas să ascultăm muzică împrejur.

No comments:

Post a Comment

Stay a while and listen...or type.